Bunker Hill
Architecture office formed in 2005
News
Info
Contact
Press

Kitchen

BLOMKVIST APT.

The apartment is located in Stockholm and designed in 2010-11

The apartment was originally made for one person with a mid range budget and total freedom for the architect to do almost whatever he wanted. Because of the use of cheap material the focus could be in all details. The interior is custom made by the carpenters and one lamp, the kitchen table and chair was designed especially for this apartment using pine from the local wood store. For the floor and some walls and ceiling pine plywood was used except the floor in the library and the sleeping/dressing room, for these,  a natural coloured sisal carpet was used. The wall in the kitchen is covered in marble. In the big living room an elevated space was built beside the sofa, this space is used as an extension of the small balcony. In the sleeping room the floor was also elevated in line with the window so when lying in bed the view of the sky can be seen. All heaters under the windows are covered with plywood and holds storage and electricity.  

 

Sleeping area

 

 

Hallway

 

 

Living room

 

 

Kitchen

 

 

The library in Blomkvist apartment by Bunker Hill

 

 

Library

 

 

Small extra room

 

 

Details lamp